Ton heeft maar liefst drie honden Spyro (groot), Dennis (Jack Russell, midden maat) en Chanel (een kleine chihuahua). Ton heeft zijn hele leven al honden gehad; is er mee opgegroeid. “Spyro komt uit een nestje van mijn dochter. Spyro is nu 14 jaar. Mijn vrouw wilde graag een Jack Russell en kwam op een dag met Dennis thuis. Gewoon, zonder te overleggen. Daarna wilde ze graag een chihuahua. Een paar jaar geleden is mijn vrouw overleden. Nu helpt Harrie, mijn buurman, me elke dag met het uitlaten van de honden.”
“Het grappige is dat de kleine de baas is. De andere twee accepteren dat. Als Chanel op schoot zit maken de anderen geen kans. Chanel eet ook uit de bak van de anderen, de anderen gaan dan opzij voor haar. Dennis is een stiekemerd, die pikt altijd eten. En Spyro is al heel oud, 14 jaar maar wil altijd rennen, spelen. Hij voelt zich nog piepjong, denk ik, maar ik merk wel dat hij echt oud is.
Zonder honden zou ik gek worden. Chanel bijvoorbeeld, die kan zo op mijn schouder liggen slapen.
Als ik een dip heb komen ze alle drie naar me toe, troosten ze me.”